TYÖ KIRRI-TIKKAKOSKEN EDISTÄMISEKSI JATKUU

Viime viikon budjettiriihen päätökset käynnistettävistä liikennehankkeista ovat puhuttaneet aiheesta keskisuomalaisia. Kaikkien päättäjien yhdessä ajama Kirri–Tikkakoski-moottoritiehanke jäi jälleen vaille rahoitusta. Päätös oli tietysti pettymys meille kaikille.

Tästä huolimatta tapahtuneessa rypeminen tai toisten syyttely ei tässä tilanteessa auta. Sen sijaan hihat on käärittävä siihen, että myönteinen rahoituspäätös saataisiin tehtyä ensi kevään kehysriihessä. Kirri–Tikkakoski-pettymyksen takana oli se, ettei liikenne- ja viestintäministeriön menokehyksestä löytynyt hankkeen tarvitsemaa lähes 140 miljoonan euron rahoitusta.

Tämän hallituksen suuret liikennepäätökset tehtiin jo vuonna 2016, ja siksi menokehyksen liikkumatila oli olematon. Nyt tilanne näyttää kuitenkin paremmalta, sillä hallitus päätti budjettiriihessä, että se toteuttaa vielä yhden tai kaksi liikennehanketta tämän hallituskauden aikana.

Luottamus siihen, että liikenneministeri Berner (kesk.) pitää hankkeen prioriteettilistan kärjessä, ja löytää siihen tällä kertaa myös rahoituksen, on vahva.

Väite siitä, että kokoomus olisi jotenkin erityisen kitsas maakunnan liikennehankkeita kohtaan, ei kestä päivänvaloa. Päinvastoin. Pelkästään viime vaalikaudella pääministeri Stubbin hallitus myönsi maakuntamme historian suurimman infrapotin Äänekosken tehtaan liikenneyhteyksien parantamiseen. Jo pelkästään tuo summa kipusi noin 170 miljoonaan euroon.

Myös alemman tieverkon teiden perusparannuksiin satsattiin merkittävästi. Niillä on suuri merkitys puunkuljetusten sujumiselle puunhankinta-alueilta. Luonnollisesti niistä hyötyvät kaikki tienkäyttäjät, tieurakoita saaneista yrityksistä puhumattakaan. Rahoituksen kiirehtimisestä kiitokset kuuluvat silloiselle kokoomuslaiselle liikenneministerille Paula Risikolle.

Otetaan siis tästä opiksi ja mennään eteenpäin. Ei anneta nyt hanskojen tipahtaa.