USKOLLINEN JOUKKUEELLE JA LOJAALI KAPTEENILLE

Kokoomus valitsee puheenjohtajan tulevana lauantaina Lappeenrannassa. Ehdolla tehtävään on kolme erinomaista kandidaattia. Jokaisesta heistä puolue saisi varmasti hyvän puheenjohtajan.

Jokainen heistä toisi varmasti myös jotain uutta meille tärkeän puolueen toimintaan. Elina on poliitikko, jollaisia Suomi ja Kokoomus tarvitsee. Päättäjän, joka tuo raikkaita ja selkokielisiä vaihtoehtoja erityisesti taloudesta käytävään keskusteluun. Petterin vahvuus on puolestaan pragmaattisuudessa ja yhteistyökyvyssä. Hän on hoitanut hyvin vaativaa maahanmuuttokriisiä.

Alex on taas puolestaan oman sukupolveni kansainvälisen tason päättäjä, politiikan luonnonlapsi ja ikuinen optimisti. Alexilta löytyy poikkeuksellista sitkeyttä ja taistelijaluonnetta. Nousu Kokoomuksen johtoon kaksi vuotta sitten altavastaajan asemasta ja Kokoomuksen nostaminen äänissä toiselle sijalle viime vuoden eduskuntavaaleissa hyvin raskaan hallitusvastuun jälkeen ovat parhaat todistukset tästä. Epäilenpä, että olisimmeko nyt nykyisessä hallituksessa mukana uudistamassa Suomea ilman Alexin joka solullaan heittäytymistä?

Silti menneisyys ei ole syy sille, miksi minun mielestäni Alexin pitäisi jatkaa Kokoomuksen puheenjohtajana. Syy on tulevaisuus ja lojaalisuus. Tärkeämpää kuin kantaa huolta kuukausittaisten galluppien tuloksista on pitää Kokoomus edelleen johtavana tulevaisuuspuolueena.

Tärkein syy on silti omaan arvomaailmaan liittyvä. Lähes 20 vuotta kestänyt urheilu- urani ammattilaisena opetti paljon joukkuepelaamisen lainalaisuuksista. Yksi omaan toimintaani mukaan tullut oppi on ollut uskollisuus aina kulloistakin joukkuetta ja lojaalisuus sen kapteenia kohtaan. Näin haluan toimia myös tässä kisassa.

Tarkoitus tällä ei ole kuitenkaan arvostella muita toisenlaisiin lopputuloksiin päätyneitä. Jokaisella on varmasti päätöksiinsä hyvät syyt. Oma ratkaisuni on kuitenkin tämä. Olen myös saanut lojaalisuudestani paljon positiivista palautetta. Yleisesti näissä viesteissä on ihmetelty sitä, miksi jo tässä vaiheessa hyvin aloittanut puheenjohtaja halutaan vaihtaa uuteen. Järkiperäisiä syitä ei näissä viesteissä ole löydetty.

Politiikassa ajasta on tullut yhä harvinaisempi resurssi. Tuloksia halutaan heti ja mieluimmin mahdollisimman vähäisellä työllä. Kärsivällisyys ei ole muodikasta. Silti yleensä kulttuurimuutokset esimerkiksi joukkueurheilussa ovat kokemukseni valossa kestäneet ainakin kolme vuotta ja muutos pitää pitää liikkeellä joka päivä.

Kokoomuksessa uudistaminen alkoi edellisestä Lahden puoluekokouksesta. Sen seurauksena muun muassa puolueen johtamisessa on siirrytty osallistavampaan suuntaan. Nykyisen hallitusohjelman kokoomuslainen henki on osoitus tämän muutoksen voimasta.

Alexin työ Kokoomuksen johdossa on oikeastaan vasta alkumetreillä. Olemme jo nyt saaneet aikaiseksi hyviä muutoksia. Annetaan hänelle nyt mahdollisuus jatkaa hyvää työtä ja uudistetaan Kokoomus yhdessä todelliseksi johtavaksi tulevaisuuspuolueeksi.

Sinuhe Wallinheimo, kansanedustaja