USEAN SUKUPOLVEN HIPPOS

Monet tahot suhtautuvat Hippos-hankkeeseen vielä varauksella ja kriittisin mielipitein. Mielestämme aivan suotta. Jos kerran on mahdollisuus parantaa kaupunkilaisen liikuntamahdollisuuksia huomattavasti näinkin isossa 300 miljoonan mittakaavassa lähes täysin yksityisellä rahoituksella, niin miksei siihen kannattaisi ryhtyä?

Jyväskylän kaupungilla on aikomuksena uudistaa Hippoksen aluetta jopa 5 miljoonalle vuosittaiselle kävijälle sopivaksi. Tämänhetkinen kävijämäärä on noin 1,5 miljoonaa vuosittain.

Uudistuksen myötä Hippoksesta tulisi Pohjoismaiden kattavin sisäliikuntapaikka. Hippoksella voitaisiin silloin järjestää esimerkiksi SM-kilpailuiden lisäksi enemmän laadukkaita kansainvälisiä arvokisoja. Tämä toisi Jyväskylään matkailua ja näkyvyyttä aivan uudessa mittakaavassa.

Monitoimiareenan yhteyteen rakennetaan muun muassa laadukasta majoitusta, jotta kilpailuihin saapuvat huippu-urheilijat sekä yleisö pääsevät helposti majoittumaan. Lisäksi alueelle rakennetaan asuinkerrostaloja, sekä alueen poikki kulkevan sporttibulevardin varrelle tulee kauppoja ja ravintoloita vaarantamatta monipuolista liikuntapaikkatarjontaa.

Hanke vahvistaisi edelleen Jyväskylän asemaa lii-kunnan ja hyvinvoinnin valtakunnallisena huippuosaajana ja toisi mukanaan korkean osaamisen työpaikkoja liikuntapuolelle. Näiden lisäksi myös pelkkä Hippoksen rakentaminen työllistäisi lähivuosina satoja rakennusalan ammattilaisia.

On epäilty, että hankkeen myötä liikuntapaikkojen käyttömaksut kallistuisivat huomattavasti. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä uudistuksen myötä kaupunki on luvannut kompensoida käyttömaksuja. Se tapahtuisi muun muassa niistä rahoista, joilla on nyt vuosittain korjattu alueen vanhoja ja remontin tarpeessa olevia liikuntarakennuksia. Hipposhankkeesta hyötyisivät kaupunkilaiset, korkeakoulut, yrittäjät, urheilijat ja heidän seuransa. Hipposaluetta rakennetaan useammalle sukupolvelle, ja hanke on valmis alkamaan nyt.

Kirjoitettu yhdessä Eduskunnassa Tet-harjoittelussa olleen Eemil Kauton kanssa.