SUOMALAISTEN JA TULEVAISUUDEN PUOLELLA

Kansanedustaja Kauko Tuupainen (ps.) käytti kovaa tekstiä kokoomuksesta mielipidekirjoituksessaan (Ksml 4.7.). Kokoomuslaisena kansanedustajana olen hämmentynyt Tuupaisen näkemyksistä. Niistä en omaa puoluettani tunnista.

Suomen nostaminen uuteen nousuun edellyttää meiltä kaikilta tiiviimpää yhteistyötä. Kokoomuksen tavoitteena on tehdä nöyrästi työtä kaikkien suomalaisten puolesta yhdessä muiden puolueiden kanssa. Tämä yhteistyö on erityisen tärkeää näinä vaikeina talouden aikoina. Yhtälailla tärkeää on myös löytää keinoja suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi tuleville sukupolville. Ikävä tosiasia tunnustaa on monelle puolueelle se, ettei Suomea voida pelastaa säilyttämällä entisiä rakenteita.

On keksittävä uusia tapoja tuottaa palveluja ja uskallettava muuttaa vanhoja pölyttyneitä rakenteita. Saamme varmasti tuotettua paremmat hyvinvointipalvelut niukemmilla veroeuroilla mikäli haluamme aidosti muuttaa olemassa olevia tuotannon rakenteita. Kokoomukselle kyse ei ole mistään ”yksityistämisestä”, vaan palvelutuotannon monipuolistamisesta ja rationalisoimisesta. Yhteiskunta järjestää, huolehtii laadusta ja maksaa laskun jatkossakin, mutta palvelun tuottaja voi olla joku muu. Tosiasia on, että tarvitsemme myös yrityksiä mukaan palvelutuotantoon jotta laadukkaat palvelut saadaan turvattua kansalaisille myös jatkossa.

Tuupainen tyrmää heti kättelyssä eduskuntaryhmämme puheenjohtajan Arto Satosen ennakkoluulottomat ehdotukset, ilman mitään perusteita tai vastaehdotusta. Uudistajien ja säilyttäjien ero onkin siinä, että säilyttäjät tyrmäävät uudistajien kaikki yhteistä hyvää tavoittelevat ehdotukset – ehdottamatta mitään tilalle. Tuupainen valitettavasti laukoo puolitotuuksia myös eläkeläisten ja palkansaajien verotuksesta. Yksipuolisessa kritiikissään hän nimittäin unohtaa palkansaajilta kerättävät eläkemaksut, joista valtaosalla kustannetaan suoraan tämän päivän eläkeläisten eläkkeet. Hallitus nimenomaan laski viime vaalikaudella eläkeläisten verotusta niin, että samansuuruisesta ansiosta palkansaajalla ja eläkeläisellä jää saman verran käteen.

Suomi on tulevina vuosina isojen haasteiden edessä. Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus on vaarassa, etenkin jos Suomea ei uskalleta viedä rohkeasti uudistamalla eteenpäin. Yhteisen tavoitteen saavuttamista helpottaisi, jos kaikki puolueet keskittyisivät esittämään perusteltuja ja rakentavia vaihtoehtoja Suomen kehittämiseksi, eivätkä vain heittämään epämääräisiä, ennakkoluuloihin perustuvia syytöksiä.